De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen. 

Deze periode kan een behoorlijke belasting voor lichaam en geest zijn. Juist daarom is het zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en om jezelf lekker te laten verzorgen.
Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die de zwangere vrouw ervaart verminderen.
Dit kan onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of de aanstaande moeder zit gewoon niet lekker in haar vel.

Uiteraard focussen we extra op de punten die bij jou klachten geven, zoals bijvoorbeeld bekken, onderrug of benen. Dit gaat altijd in overleg vooraf gaande aan de massage.
Een zwangerschapsmassage kan gegeven worden vanaf 12 weken zwangerschap tot einde gezonde zwangerschap.

Soorten zwangerschapsmassage

- Een deel zwangerschapsmassage duurt ongeveer 35 minuten. Deze kan zowel in een comfortabele zithouding uitgevoerd worden als in een zijligging. Tijdens deze massage zal de nadruk liggen op de rug, nek, schouders en armen.
- Een volledige zwangerschapsmassage duurt ongeveer 75 minuten. De massage kan zowel op een speciaal kussen als in zijligging worden gegeven. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van handdoeken en kussens om de buik te ondersteunen en om zo comfortabele mogelijk te liggen. Dit kan per persoon aangepast worden, zodat iedereen optimaal kan genieten van de massage.