Bij bepaalde klachten is het ook mogelijk om uw lichaam te laten herstellen met ondersteuning van een Medical tape. Wellness Be Fit biedt u ook deze mogelijkheid.

Wij werken met Medical taping. Dit omdat in tegenstelling tot bij gewone sporttape-methodes, de beweging van het aangedane gewricht niet beperkt wordt maar juist ondersteund. Medical taping verbetert de spierfunctie en activeert de lymfebanen. Er vindt drukreductie en een versnelde afvoer van afvalstoffen plaats en daarmee vermindering van zwellingen. Het bewegingsgevoel van het gewricht verbetert, waardoor efficiënter getraind kan worden.

Medical taping komt van oorsprong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. De Medical tape is een speciale hypo-allergene tape met dezelfde rekkracht als de menselijke huid. Na aanbrengen van de tape wordt de opperhuid opgetild, waardoor het aangedane gebied beter doorbloedt en de druk verlaagt. Daardoor vermindert de pijn. De tape kan meerdere dagen gedragen worden waardoor de therapie 24 uur per dag plaatsvindt. Toepassingsgebieden zijn o.a.: artrose, hoofdpijn, carpaal tunnel syndroom, impingement, spasmes, schouderklachten, revalidatie-ondersteuning na knieoperaties en a-specifieke rugpijn. Medical taping is samen met een goed afgestemd bewegingsprogramma een uitstekende manier van revalideren.